Com escalivar pebrots, albergínies i cebes


Escalivar, sembla que no te cap dificultat, i així és, només s'ha de tenir en compte alguns detalls, aquí us ho explico.

Abans de començar a escalivar, netejarem i eixugarem els pebrot i albergínies, i amb oli d'oliva, els untarem lleugerament tota la pell.

Comencem per les albergínies:

Aquestes han de tocar directament a la flama, quan les toquem i estan toves, ja són cuites. Les retirem i les deixem refredar sense embolicar-les i sense que es toquin l'una a l'altra, en quan no ens cremem, no les deixeu refredar massa,  ja podem pelar-les.
Si les albergínies, es refreden tapades, la carn de dins queda fosca, i ja veieu com pot quedar de blanca si no s'emboliquen.

Els pebrots:

Els pebrots, han de coure al caliu  prop de la flama, però que aquesta no els toqui. La pell s'anirà cremant i ho anem vigilant perquè, és facin per tots els costats per igual. En retirar-los del foc, els heu d'embolicar i deixar que es refredin a poc a poc, perquè l'escalfor que porten, els acabi de coure, passades unes hores, els podeu pelar i treure les llavors.
Millor no ho renteu amb aigua.

Les cebes:

Les cebes s'escaliven amb tota la pell i  també a prop de l'escalfor de la flama. Embolicar-les i deixar-les que es refredin a poc a poc. Quan ja no cremen, pelar-les.

Anotacions

També es podria fer al forn, però llavors no tindria el gust tant bo que li dona el foc i el fum.

Comentaris