Brandada de bacallà


Avui he pensat explicar-vos com fer una brandada de bacallà.
És senzilla de fer i la podeu utilitzar per farcir diverses verdures, xampinyons, pebrots del piquillo, cors de carxofa,  fins i tot damunt d'una torrada de pa, segons la vostra imaginació!!

Ingredients

  • 250gr. de bacallà de penca remullat i dessalat
  • 250gr. de patates
  • 225cc. de llet
  • 100cc. d'oli d'oliva verge extra
  • 1 gra d'all petit
  • sal

Preparació

  1. Poseu  les patates  amb pell en un cassó, cobertes d'aigua freda amb sal. Poseu-les al foc i quan arrenqui el  bull, deixeu-les coure 1/2 hora, més o menys, depenent de lo grans que siguin.
  2. Una vegada cuites, fer un puré, aixafant-les amb una forquilla o amb el passapurés. 
  3. Poseu el bacallà remullat al foc, en una cassola  cobert d'aigua freda; quan comenci a bullir, tanqueu el foc i deixeu reposar 20 minuts amb el cassó tapat, perquè s'estovi.
  4. Desprès traieu els talls i esmicoleu-los, retirant les espines i la pell.
  5. Escalfeu la llet i l'oli per separat.
  6. Poseu el bacallà esmicolat i l'all pelat i trossejat, en un recipient fondo, amb la meitat del oli i tritureu, afegiu la llet tèbia i la resta del oli; torneu a triturar, ha de quedar una crema molt fina.
  7. Posar-hi el recipient amb la crema, a coure al bany-maria i amb una cullera de fusta, aneu barrejant-hi el puré de patata, remenant fins que estigui tot integrat i espesseixi.
  8. Ja el teniu llest per sucar-hi unes torrades o per farcir pebrots.....

Anotacions

Per remullar el bacallà, deixar-lo dos o tres dies en abundant aigua freda, amb la pell cap a dalt i canviant l'aigua tres vegades al dia.



Ingredientes

  • 250gr. de bacalao desalado
  • 250gr. de patatas
  • 225cc. de leche
  • 100cc. de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo pequeño
  • sal

Preparación

  1. Poner las patatas con piel en un cazo y cubiertas de agua fría con sal. Ponerlas al fuego y cuando empiece a hervir, dejar cocer 1/2 hora, más o menos, dependiendo de lo grandes que sean.
  2. Una vez cocidas, hacer un puré, aplastandolas con un tenedor o con el pasapurés. 
  3. Poner el bacalao remojado en una cazuela cubierto de agua fría. Se pone al fuego, y cuando empiece hervir, cerrar el fuego y dejar reposar 20 minutos con el cazo tapado, para que se ablande.
  4. Sacar el bacalao del agua y desmenuzarlo, retirando las espinas y la piel.
  5. Calentar la leche y el aceite por separado.
  6. Poner el bacalao y el ajo pelado y troceado, en un recipiente hondo, con la mitad del aceite y triturar; añadir la leche tibia y el resto del aceite, y volver a triturar, ha de quedar una crema muy fina.
  7. Poner el recipiente con la crema, a cocer al baño-maria y ​​con una cuchara de madera, ir mezclando con el puré de patata. 
  8. Remover hasta que esté todo bien integrado y espese. 
  9. Dejar enfriar y ya está preparada para untar unas tostadas o para rellenar unos pimientos, patatas,.....

Anotaciones

Para remojar el bacalao, dejarlo dos o tres días en abundante agua fría, con la piel hacia arriba y cambiando el agua tres veces al día.

Comentaris