Confitura de cabell d'àngel


No sé quin gust tenen els cabells dels àngels, però crec que deu ser una cosa molt dolça i bona ja que a aquesta confitura li han posat aquest nom.
És un ingredient molt important en pastisseria, ensaïmades, tortells, pasta de full, coques,,,,i és un producte que surt de la terra, sols cal elaborar-lo.

 

Ingredients

  • carabassa de la varietat confitera, la veieu a la foto
  • sucre
  • llimona
  • 1 tub de canyella

Preparació

  1. Renteu i eixugueu la  carabassa, com te la pell molt dura, per trencar-la feu com jo, l'emboliqueu amb un drap i la deixeu caure al terra i s'esberlarà, feu-la a trossos i poseu-la en una olla coberta d'aigua, deixeu que bulli a foc viu, uns 30 minuts.
  2. Una vegada escorreguda, (guardeu aigua  de bullir, no la tireu tota), en quan pugueu tocar-la, li traieu les llavors i els fils que les enganxen, el que heu de guardar es la carn que toca a la pell, ja veureu que és fibrosa.
  3. Destrieu-la amb les mans, poseu-la en una cassola fonda.
  4. Per cada kg. de polpa escorreguda, hi poseu 700gr. de sucre, 1/2 canya de canyella, la part groga de mitja llimona i 1/2 got d'aigua de bullir la carabassa.
  5. Poseu a mig foc i remeneu amb una cullera de fusta, feu-ho sovint perquè no s'enganxi, ho coeu uns 30 minuts a contar de quan comença a bullir. Traieu del foc i deixeu refredar del tot, sense treure de la cassola.
  6. Torneu a posar-ho al foc durant 30 minuts més. Refredeu.
  7. Torneu a repetir la cocció 30 minuts més, en total ha de coure tres vegades. Refredeu i ja es pot menjar.

Anotacions

Com la confitura no la consumireu tota, podeu envasar-la, la poseu en pots de vidre ben nets i esterilitzats, (un cop nets, els escaldeu i queden esterilitzats), els tapeu i els feu bullir al bany-maria 8 minuts, i a guardar-los.

Comentaris