Com es fa la pasta de full



Aquesta és una pasta que podem comprar ja feta, i de qualitat, no obstant, si proveu de fer-la vosaltres, veureu que està molt més bona. Una vegada feta i sense coure, admet congelació, i això ens facilita la feina en el moment que la volem utilitzar.
En la fotografia es veu la pasta de full acabada i sense estirar a punt per treballar-la o per congelar.

Ingredients

  • 250gr. de farina de força
  • 250gr. de farina
  • 10gr. de sal
  • 250cc. d'aigua freda
  • 380gr. de mantega sense sal

Preparació

Barregeu les dues farines,  la sal i l'aigua, pasteu fins a obtenir una pasta suau. Feu una bola i deixeu reposar 20 minuts.
Estireu-la damunt del marbre o taula de treball, enfarinat, aneu-la estenen i aplanant amb el corró. Estirada com està, tapeu-la amb un plàstic o amb un drap humit, perquè no faci crosta i deixeu-la a la nevera durant 1 hora.

Passada l'hora, poseu la pasta damunt del marbre enfarinat.
A part, poseu la mantega entre dos trossos de paper de forn i aplaneu-la amb el corró, ha de quedar una làmina com la mitat de la pasta.


Poseu la làmina de mantega damunt de la pasta i passeu primer, la part esquerra de la pasta per sobre de la mantega, desprès la part dreta, la mantega ha de quedar coberta del tot.

"Torneu a aplanar la pasta fins a fer un rectangle de més o menys 40x20cm.
Doblegueu la part esquerra cap al mig i la de la dreta també a sobre. Tapeu amb paper film i ho deixeu a la nevera 30 minuts".

Traieu la pasta de la nevera i capgireu-la. Aplaneu-la i torneu a fer el rectangle, la part esquerra cap al mig i desprès la dreta també cap al mig. I una altra vegada 30 minuts a la nevera, aquesta operació (a partir de "Torneu a aplanar...., fins al repòs de 30 minuts a la nevera"), l'heu de repetir un total de 5 vegades, anoteu cada vegada que ho feu, és fàcil equivocar-se.
Desprès del últim plec, el repòs ha de ser més llarg, al menys 4 hores o si voleu, tota la nit, sempre tapat amb film.
Desprès ja teniu la pasta a punt per fer les peces que vulgueu, podeu fer pastissets, ulleres, mil fulls,....

Anotacions

Si la teniu congelada, deixeu-la descongelar a la nevera, unes 8 hores abans d'utilitzar-la.

Ingredientes

  • 250gr. de harina de fuerza
  • 250gr. de harina normal
  • 10gr. de sal
  • 250cc. de agua fría
  • 380gr. de mantequilla sin sal

Preparación

Mezclar las dos harinas, la sal y el agua, amasar hasta obtener una pasta suave. Haga una bola y dejar reposar 20 minutos.
Poner encima del mármol o mesa de trabajo, enharinado, extender y alisar con el rodillo. Tirón como está, cubre la pasta con un plástico o con un paño húmedo, para que no haga costra y dejar en la nevera durante 1 hora. Pasada la hora, poner la pasta sobre el mármol enharinado.
Aparte, poner la mantequilla entre dos trozos de papel de horno y con el rodillo, aplastadla como una lámina fina, tan grande como la mitad de la pasta. Poner la lámina de mantequilla encima de la pasta y pasar primero, la parte izquierda de la pasta por encima de la mantequilla, después la parte derecha, la mantequilla debe quedar cubierta por completo. "Vuelva a aplastar la pasta hasta hacer un rectángulo de más o menos 40x20cm.
Doblar la parte izquierda hacia el medio y la de la derecha también encima. Tapar con papel film y dejamos en la nevera 30 minutos ". Retire la pasta de la nevera y aplastad de nuevo, volver a hacer el rectángulo, la parte izquierda hacia el medio y después la derecha también hacia el medio. Y otra vez 30 minutos en la nevera, esta operación (a partir de "Volver a aplastar...., hasta el reposo de 30 minutos en la nevera"), debe repetirse un total de 5 veces, anote cada vez que lo haga, es fácil equivocarse.
Después del último pliego, el reposo debe ser más largo, al menos 4 horas o si se quiere, toda la noche, siempre tapado con film.

Comentaris