Bombons de taronja confitada


Una delícia de bombó per endolcir les festes!!




Ingredients

  • 2 taronges grans
  • 400gr. de sucre
  • 200gr. d'aigua

per al bany de xocolata:

  • xocolata de cobertura

Preparació

Talleu les taronges a rodanxes fines i escaldeu-les en aigua bullent, introduint-les de una en una, (no poseu al olla més de cinc o sis cada vegada).
Retireu-les de l'aigua i feu el mateix amb la resta, (fer-ho tot d'una vegada, podria deixar algunes rodanxes massa cuites i sols les hem d'escaldar).
Escorreu completament l'aigua...
Poseu els 200gr. d'aigua i els 400gr. de sucre, en una olla al foc, quan comenci a bullir, introduïu els talls de taronja un a un; abaixeu la intensitat del foc i coeu una hora, amb l'olla tapada.
10 minuts abans de retirar del foc, destapeu l'olla i apugeu la intensitat del foc, continueu coent, vigilant que no es quedi sense suc i s'enganxi.
Retireu de l'olla i depositeu les rodanxes damunt de paper de forn...
Deixeu que s'assequin durant uns dies en un lloc resguardat, o assequeu-les uns minuts dins del forn a 90ºC. Vigileu quan estiguin al punt, perquè no s'assequin massa.
Per fer els bombons, talleu les rodanxes en tres o quatre trossos i semi-banyeu-los amb la xocolata de cobertura desfeta al bany-maria.
Els podeu servir en una safata o clavats en un escuradents a una taronja...

Espero que us agradi!!

Ingredientes

  • 2 naranjas grandes
  • 400gr. de azúcar
  • 200gr. de agua

para el baño de chocolate

  • chocolate de cobertura

Preparación

Cortar las naranjas en rodajas finas y escaldarlas en agua hirviendo, (para que no se rompan,no las pongáis en el agua todas de una vez, sino 4 o 5 cada vez, escaldar, sacarlas y continuar hasta acabar).
Escurrir completamente el agua...
En una olla al fuego, poner los 200gr. de agua y los 400gr. de azúcar, cuando empiece a hervir, introducir las rodajas de naranja una a una; bajar la intensidad del fuego y cocer una hora, con la olla tapada.
10 minutos antes de retirar del fuego, destapar la olla y subir la intensidad el fuego, continuar cociendo, vigilando que no se quede sin jugo.
Retirar de la olla y depositar sobre papel de horno
Deje que se sequen durante unos días en un lugar resguardado, o secar unos minutos dentro del horno a 90ºC. Cuidado con pasarse, para que no se sequen demasiado.
Para hacer los bombones,
cortar las rodajas en tres o cuatro trozos y semi-bañar con el chocolate de cobertura deshecho al baño-maría.
Se pueden servir en una bandeja o clavados en un palillo en una naranja ...
Espero que os guste !!

Comentaris