Melmelada de préssec






Tenim la sort d'estar en una terra amb molta varietat de productes, entre ells la fruita. Aprofitem la que ens dona cada temporada per fer-ne conserva i poder gaudir d'ella tot l'any.
El préssec, el podem conservar en almívar, mitjos o trossejats. El millor per fer-ho, es el que es cull a primers d'octubre.
Però, ja us deixo la recepta de la melmelada per quan vulgueu començar a fer-ne, està bona amb moltes de les varietats que es cullen durant la temporada.

Ingredients

  • 1kg. de préssecs madurs i forts
  • 1/2 kg. de sucre
  • El suc d'una llimona
  • 5 pinyols de préssec

Preparació

  1. Renteu i esterilitzeu els pots de vidre i les tapes.
  2. Renteu, peleu i talleu els préssecs a talls petits, reserveu  4 o 5 pinyols. 
  3. En una cassola, poseu la polpa dels préssecs, (pelats), els pinyols dins una malla ben lligada, el suc de llimona i el sucre. 
  4. Tapeu la cassola amb un drap i deixeu reposar unes dues hores. Veureu que el sucre es desfà amb el suc que deixa anar el préssec.
  5. Poseu a coure a foc mitjà, quan fa 1/4 d'hora, abaixeu més el foc. Retireu l'escuma que es va fent al damunt. En total, ha de coure de 3/4  a 1 hora, fins que tingueu el punt desitjat. Es pot deixar la melmelada així, o be triturar-la si ens agrada més fina.
  6. Traieu del foc, retireu la malla amb els pinyols, i ja podeu omplir els pots de conserva, poseu la tapa als pots, tanqueu be.
  7. Per conservar-los, poseu-los dins d'una olla amb aigua freda, feu que arrenqui el bull i deixeu que bulli de 8 a 10 minuts.
  8. Deixeu refredar dins de l'aigua.

Anotacions

Si poseu la melmelada acabada de fer dins als pots, els tapeu i els gireu en calent, de manera que la tapa quedi al davall, també es conserva. A mi m'agrada guardar la conserva desprès de fer-la bullir al bany-maria.

Comentaris

  1. Molt bé la recepta. El que no entenc és perquè fas servir la paraula ossos, en lloc de pinyol. No són dues paraules sinònimes en català.

    ResponElimina
  2. Si poso la melmelada acabada de fer, al pot, tap-ho i el deixo cap per vall, es conserva sensa bany de Maria?

    ResponElimina
    Respostes
    1. si si, també pots fer el buit així, deixant el pot acabat de fer, ben calent, de cap per avall.
      Gràcies!!

      Elimina
  3. Perquè és posen els ossos o pinyons,?Quina funció tenn?

    ResponElimina
    Respostes
    1. de veritat, que no sé perquè, ja ho feia la meva mare i jo continuo fent-ho

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada