Verdures a la brasa o planxa, recepta rapida






Coure verdures a la brasa o a la planxa necessita el seu temps, perquè es facin be per dins i cruixents per fora, és molt lent, s'ha de coure a poc a poc, i no sempre disposem de temps per fer-ho.
Però no cal que renunciem a menjar-ne, jo els dono un toc de microones, i abans de portar-les a taula, les acabo de fer a la planxa. Queden al punt.
És un plat que apeteix per si sol i un bon acompanyament per peix o per carn, i no dic res de portar-lo per dinar de carmanyola, fins i tot fred, està bo.



Ingredients

  • 1 carbassó
  • 3 carxofes
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • Sal i oli d'oliva

Preparació

  1. Netegeu totes les verdures, del carbassó en feu làmines d'un cm. de gruix. 
  2. Les carxofes pelades i tallades en tres llesques. 
  3. El pebrot, desprès de treure les llavors i les pells blanques de dins, partits en tres o quatre talls.
  4. La ceba pelada i en tres talls.
  5. Poseu cada verdura, en un bol amb 2 cullerades d'aigua, sal i un raig d'oli pel damunt, tapeu-ho amb paer film i entreu al microones 2 minuts. Jo faig cada cosa per separat, quan està la primera, la trec del bol, la reservo, canvio l'aigua i així fins acabar les diferents verdures.
  6. En una planxa escalfada, aneu coent tots els talls i en el moment de portar a taula, poseu-hi un raig d'oli pel damunt.

Anotacions

Perquè les carxofes no ennegreixin, poseu-les, quan ja les heu tallat, dins d'un bol en aigua freda amb un grapat de julivert tallat a trossos, deixeu en remull 4 o 5 minuts i ja les podeu utilitzar.
Les verdures, una vegada passades pel microones, es poden reservar fins al hora de posar-les a la planxa, no cal fer-ho tot seguit, així ens estalviem feia d'última hora.








Comentaris