Calçots cuits al forn

Tenia moltes ganes de menjar calçots, ja sé que no es fan així, però de vegades no pots fer-los al foc com voldries, això és lo que m'ha passat, i m'he dit, els provo de fer al forn, no poden estar malament, i la veritat, han quedat boníssims, a més, quan els menges, no embruten gens.





Ingredients molt importants

  • salsa per calçots
  • calçots

Preparació

  1. Feu la salsa per calçots, la recepta aquí.
  2. Talleu les arrels i la part verda dels calçots, en traieu la primera pell, i els poseu a la graella del forn ben afilerats, que en pugueu posar força.
  3. Com veieu en la foto, davall de la safata dels calçots, n'hi ha una altra folrada amb paper d'alumini, en coure, els calçots embruten molt el forn, no us descuideu de posar-li.
  4. Escalfeu el forn a 200ºC., dalt i baix, i els enforneu, quan els veieu que comencen a rossejar, mes o menys als 10 o 15 minuts, els gireu i els coeu uns 5 o 10 minuts més.
  5. En treure'ls del forn, els poseu embolicats amb paper, i els reserveu perquè acabin de coure amb l'escalfor dins del paper, mentre en feu una altra fornada, i així els aneu coent tots.

Anotacions

Al menjar-los, cal treure la primera pell que és la que s'ha cuit més.


Ingredientes muy importantes

  • Salsa para calçots
  • Calçots

Preparación

  1. Hacer la salsa para calçots, la receta aquí .
  2. Cortar las raíces y la parte verde de los calçots, sacar la primera piel, y poner en la parrilla del horno bien alineados, para que quepan muchos.
  3. Como veis en la foto, debajo de la bandeja de los calçots, hay otra forrada con papel de aluminio, cuando se cuecen, los calçots ensucian mucho el horno, no te olvides ponerla.
  4. Calentar el horno a 200ºC., Arriba y abajo, y hornear, cuando ves que empiezan a dorarse, mas o menos a los 10 o 15 minutos, les das la vuelta y cocer unos 5 o 10 minutos más.
  5. Al sacarlos del horno, envolver con papel, y se reservan para que terminen de cocer con el calor dentro del papel, mientras hacéis otra hornada, y así los vaya cociendo todos.

Anotaciones

Al comerlos, hay que sacar la primera piel que es la que se ha cocido más.

Comentaris